• 06 2310 3053
  • andi@lashblast.nl
  • Den Haag, Netherlands

F.A.Q.

Wat houdt het concept “wimperextensions” eigenlijk in?
Eigenlijk is het wimperhaarverlenging, aangezien de extensions per haartje aan worden gebracht. Op elke gezonde, sterke natuurlijke wimper wordt er 1 extension geplaatst. De naam “3D-wimperverlening” is in feite een fantasienaam, aangezien onze eigen wimpers worden verlengd, voller worden gemaakt, ofwel, ze worden gemodificeerd met behulp van de extensions op een manier die toegelaten wordt door de mogelijkheden en die voor u wenselijk is. De juiste extension is gewichtloos, mooi gevormd, en is comfortabel om te dragen voor een langere periode.Vandaag de dag zijn er “basis” extensions die in een diversiteit aan platte extensions komen en kunnen erg voorzichtig worden toegepast in de eerste sessie.
Welke extensions moet ik kiezen?
Wimperextensions komen er in verschillende lengtes, diktes en krul. Samen kijken we welke u zelf het mooiste vindt. Persoonlijk raad ik altijd een krul en dikte aan, die natuurlijk oogt. One by one is de meest reguliere vorm van zetten, waarbij op elke wimper een haartje wordt bevestigd. Ik ben echter ook gespecialiseerd in 3D wimpers, waarbij u kunt kiezen van 2D (twee haartjes per wimper) of 9D (9 haartjes per wimper). Ik kijk voor het advies naar de dikte en lengte van de eigen wimpers en kan u vertellen welke vorm het mooiste zal ogen.
Hoe vaak moet ik opvullen?
Dit is bij iedereen verschillend. Het mooiste is elke twee of drie weken op te vullen. De prijzen voor opvullen, vind je in de prijslijst. Met twee weken wordt binnen twee weken bedoeld vanaf de dag van je laatste afspraak.
Hoeveel tijd neemt het aanbrengen in beslag?
Een KLASSIEKE BASISSET (vroegere benaming: 3D, vandaag 1D klassieke basisset genoemd) zetten neemt ongeveer 2 uur in beslag, dit ligt eraan hoe vol uw eigen wimpers zijn, op welke manier ze groeien, en hoeveel ervaring de styliste heeft die te ermee te werk gaat. Wanneer iemands wimpers erg warrig zijn, en veel kleine donswimpers heeft, is het lastiger om aan te brengen! Een dubbele set neemt ongeveer 2 uur in beslag.
Wanneer u voor een VOLUME, extreme vullingstechniek kiest, moet u rekening houden met 2-3 uur voor het aanbrengen. Ook bij het bijvullen zijn we hiermee 2 uur bezig, want voordat wij beginnen met het aanbrengen verwijderen we de uitgegroeide extensions, zodat u wederom mooie egale wimpers heeft!

Zijn de wimpers schadelijk voor de eigen wimpers?

De wimperextensions zijn niet schadelijk zolang je ze professioneel laat aanbrengen door iemand die dit hygiënisch doet en de juiste producten gebruikt. Bij Lash Blast bent je dus aan het juiste adres!

Hoe verwijder ik de wimperextensions?

Verwijderen dient professioneel te gebeuren. In de salon heb ik alle juiste producten om de lijm los te doen laten. Verwijder ze dus nooit zelf, dit brengt schade toe aan de eigen wimpers.

Zorgen wimperextensions voor allergieën?

In een professionele salon worden de wimpers zo geplakt, dat de lijm niet in aanraking komt met de huid. Toch kan het voorkomen dat iemand die gevoelig is voor de lijm een allergische reactie krijgt of dat er in de loop van de tijd een allergie wordt opgebouwd. Elke fabrikant gebruikt grotendeels dezelfde ingrediënten, en die bestaan grotendeels uit cyanoacrylaat, deze stof kan voor allergiegevoelige cliënten irritatie veroorzaken. Dit is heel vervelend, vooral als je helemaal gewend bent aan je oogopslag en niet meer terug wil naar mascara! Daarom verdiep ik me erg hierin en probeer ik manieren te vinden waarop klanten die allergisch zijn voor de lijm toch mooie wimpers kunnen krijgen. Zo kan ik een andere lijm gebruiken. Wimpers blijven hiermee ietsje minder lang zitten, maar dat is vaak een kleine prijs als dat betekent dat de wimperextensions zonder zorgen kunnen worden geplaatst.

Voor welke wimperstijl zal ik kiezen?

Er bestaan veel soorten wimperstijlen. Vraag daarvoor, om de voor jou meest geschikte te vinden, de mening van jouw wimperstyliste, bekijk zijn/haar werk, vraag ernaar wat hij/zij jou aanraadt en waarom. U kunt ervan uitgaan dat wanneer diegene net zoals ik perfectionistisch is, hij/zij jou het beste advies geeft en het beste levert! Ook wil ik hieraan toevoegen dat praktisch bijna alles mogelijk is, echter zijn er wel lengtes, diktes en vormen waarvan het zetten een langere tijd in beslag kan nemen bij bepaalde typen wimpers en waarvan het niet gegarandeerd is dat ze lang blijven zitten.

Hoe kan ik mijn wimperextensions zodanig beschermen dat ze nog langer blijven zitten?

Zorg ervoor dat de extensions in de 48 uur na het aanbrengen niet in aanraking komen met water, stoom, of hitte. Wanneer dit wel gebeurt zult u zien dat ze of massaal loslaten, of dat er na een aantal dagen 6-7-8 extensions tegelijk afvallen en na een week of twee allemaal! Dit komt omdat de speciale lijm zeker minstens zoveel tijd nodig heeft om de juiste staat te bereiken! Het is belangrijk niet in de ogen te wrijven, dan plukken we ze immers daarmee eruit, samen met onze natuurlijke wimpers. Later is het van belang niet gebruik te maken van olieproducten in en rondom de ogen. Let bij het dragen van contactlenzen erop dat u niet aan uw wimpers trekt, maar aan uw ooglid. Met een beetje oplettendheid kunnen we de duur van de 3D wimperextensions aanzienlijk verlengen.

Opbrengtechniek, wat houdt D in?

1D-wimperextensions: OP ELKE MOGELIJKE WIMPER wordt er een extenstion geplakt, die een zelfgekozen lengte, dikte en vorm heeft. In sommige gevallen betekent dit 2-300 stuks. Op deze manier wordt er (met de 1:1-methode) KLASSIEKE 1D-wimperverlenging toegepast!2D-wimperextensions (met de 2:1-methode aangebrachte wimpers): Deze sets worden aangeraden voor degenen die vollere wimpers willen vergeleken met wat ze zelf van nature al hebben. Bij deze techniek is er van alles mogelijk. Op de eigen wimpers worden er 2 stuks ultra-dunne extensions aangebracht. Dit zijn in totaal ongeveer 4-500 stuks. Het resultaat betekent enorm rijkelijk volle wimpers, hiernaast is er de mogelijkheid ze te verlengen en opvallender te maken. De wimpers zijn aanhoudend, comfortabel en voor een langere termijn te dragen. Dit noemen we de KLASSIEKE VERDUBBELINGSTECHNIEK.Het is ook mogelijk om deze vultechniek toe te passen met gekleurde wimpers, waarmee de oogkleur beter uitkomt, en het een soort speels effect toevoegt aan de al adembenemende wimpers.Volumetechniek:(Met de methodes 3:1, 4:1, 5:1, 6:1, 7:1, 8:1, 9:1 etc. aangebrachte extreem gevulde wimpers):
Momenteel de hoogst haalbare methode voor het vullen van de wimpers. Hiermee is uitzonderlijk met het blote oog duidelijk te zien dat de wimpers opgebouwd zijn uit dunne, zeer verfijnde haartjes! Op elke natuurlijke wimper komen er soms wel 3-4-5-6-7-8-9-10 extensions. Deze brengen we uiteraard niet allemaal apart aan, maar met behulp van een speciale techniek worden deze met de gewenste hoeveelheid tegelijkertijd geappliceerd. Hieruit wordt het D-aantal bepaald, echter zijn de hiervoor gebruikte extensions zo dun en licht, dat ze de eigen wimpers niet meer belasten dan de reguliere extensions, misschien minder zelfs. Het eindresultaat zorgt voor voller dan volle wimpers, en in feite voelt men er niets van. De extensions worden uitmuntend verspreid en volgen de opgebouwde vorm perfect. Indien op de juiste manier geplaatst en wanneer de goede lijm gebruikt wordt, zullen de extensions niet teveel gewicht zetten op de natuurlijke wimpers.

Wat is handig om op te letten bij het kiezen van de professional?

  • Let op wanneer iemand met dikke extensions werkt, want deze beschadigt de natuurlijke wimpers, en het is niet zeker dat de eigen wimpers terug gaan groeien wanneer er niet goed aangebrachte, dikke extensions op zijn aangebracht.
  • Let op wanneer er te lange extensions op uw natuurlijke wimpers worden gebracht, deze kunnen uw eigen wimpers voor altijd beschadigen.
  • Let erop dat de lijm niet met de huid van uw ooglid in contact mag komen!

Iemand die thuis is in het vakgebied zal de op de techniek afgestelde extensions, met een kleine hoeveelheid lijm, alleen op de klant zijn/haar eigen wimpers aanbrengen. Een grote hoeveelheid lijm zal zorgen voor allergische reacties, permanente wimperschade en bindvliesontstekingen.

Is het zetten van wimperextensions de moeite waard volgens de eyestylist?

Persoonlijk vind ik ZEKER WETEN van wel! Ik zou het iedereen aanraden die ervan geniet er mooi uit te zien maar hier niet teveel moeite in wil steken of tijd aan wil verspillen, en zich niet druk wil gaan zitten maken over uitgelopen mascara!